CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 7 dies (6794 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
19-06-2021-Descobert el tercer diamant més gran del món, de 1.098 quirats, en una mina de Botswana | 10-08-2020-Una toxina natural, possible causa de la mort de centenars d'elefants a Botswana | 03-07-2020-Apareixen més de 350 elefants morts a Botswana i no se'n saben els motius | 10-02-2020-Botswana permet tornar a caçar elefants després d'una prohibició de 5 anys | 29-03-2019-El país santuari dels elefants a l?Àfrica obre la porta a la caça |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Descobert el tercer diamant més gran del món, de 1.098 quirats, en una mina de Botswana
2021-06-19 (1/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El diamant més gran del món va ser trobat a Sud-àfrica el 1905 i el segon, també a Botswana, el 2015

https://www.ccma.cat/324/descobert-el-te rcer-diamant-mes-gran-del-mon-de-1-098-q uirats-en-una-mina-de-botswana/noticia/3 105359/

Més info a www.ccma.cat
Una toxina natural, possible causa de la mort de centenars d'elefants a Botswana
2020-08-10 (2/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els resultats preliminars apunten a uns bacteris que poden produir verí de manera natural, sobretot en aigües estancades

https://www.ccma.cat/324/una-toxina-natu ral-possible-causa-de-la-mort-de-centena rs-delefants-a-botswana/noticia/3041547/

Més info a www.ccma.cat
Apareixen més de 350 elefants morts a Botswana i no se'n saben els motius
2020-07-03 (3/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els experts afirmen que és un cas sense precedents perquè diuen que només la sequera havia causat la mort massiva d'elefants en tan poc temps

http://www.ccma.cat/324/apareixen-mes-de -350-elefants-morts-a-botswana-i-no-sen- saben-els-motius/noticia/3028974/

Almenys 350 elefants han mort per causes misterioses a Botswana, al sud d'Àfrica. Els mamífers els han trobat morts en només dos mesos i ningú sap per què. En unes setmanes se sabran els resultats del laboratori, segons han informat fonts del govern del país africà.

Els cadàvers dels paquiderms els han trobat en el delta de l'Okavango, un lloc excepcional, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2014. És el delta interior més gran del món. El riu que porta el seu nom arriba a la plana del desert de Kalahari.

"És un cas sense precedents pel que fa a la quantitat d'elefants que moren, en tan poc temps, per un fet no relacionat amb la sequera", ha afirmat Niall McCann, de la ONG National Park Rescue, amb seu al Regne Unit.

McCann ha explicat a la BBC que els conservacionistes locals van avisar per primer cop les autoritats a principis de maig, després d'observar la situació en un vol sobre el delta. Un mes després han tornat al mateix lloc i han identificat molts més cadàvers. Uns 350.

Les imatges que apareixen a les les xarxes socials són desoladores.

Ni àntrax ni caçadors furtius

El director dels parcs nacionals i de la fauna de Botswana, Cyril Taolo, explica que "s'ha exclòs que la causa sigui l'àntrax o el carboncle, i tampoc se sospita dels furtius ja que s'han trobat els cossos dels animals amb les seves defenses". De moment, diu, han confirmat la mort de 275 paquiderms, però subratlla que han rebut un informe que els elefants morts a la zona fins aquest dijous era exactament 356.

"S'està determinant la causa de la mort. Hem enviat mostres a Sud-àfrica, Zimbàbue i el Canadà per a anàlisis (···) Un 70% dels elefants haurien mort el maig. El 30% restant, menys de dues setmanes"



Misteri a Botswana: centenars d'elefants morts al delta de l'Okavango
El delta de l'Okavango és patrimoni de la Humanitat des de fa sis anys (Reuters)
Misteri a Botswana: centenars d'elefants morts al delta de l'Okavango
A Botswana viuen una tercera part dels elefants africans (Reuters)
Misteri a Botswana: centenars d'elefants morts al delta de l'Okavango
Descarten que l'àntrax o la caça furtiva sigui la causa de la mort (Reuters)
Misteri a Botswana: centenars d'elefants morts al delta de l'Okavango
El 70% dels paquiderms haurien mort el maig (Reuters)

A més, Cyril Taolo assenyala que molts dels elefants vius de la zona estan dèbils, letàrgics i desorientats, amb dificultats per moure's. La població dels voltants està molt afectada per aquesta "misteriosa malaltia", apunta el responsable dels parcs d'aquest país de l'Àfrica Meridional. "Vam observar un elefant girant en cercles i incapaç de canviar de direcció tot i l'estímul dels altres membres de la família", diu Taolo.

Els especialistes no descarten ni malaltia ni enverinament. Ni tampoc la possibilitat que es tracti d'un creuament de malaltia amb la població humana, especialment si l'origen és l'aigua o el terra. En aquest sentit, Niall McCann es refereix a la pandèmia de Covid-19, que hi ha qui creu que va començar en animals. "És un desastre mediambiental, però també té el potencial de ser una crisi de salut pública", assegura el biòleg irlandès.

A Botswana hi ha uns 130.000 elefants en llibertat, una tercera part de la població africana d'aquests paquiderms.


Misteri a Botswana: centenars d'elefants morts al delta de l'Okavango
Imatge d'arxiu de militars de Botswana inspeccionant el cos d'un elefant

La cacera és permesa després d'una prohibició de 5 anys

Des de fa quatre mesos es poden tornar a caçar elefants a Botswana. El president Monkgweetsi Masisi va decretar la prohibició de matar-los feia cinc anys. El país argumenta que la caça és necessària perquè hi ha sobrepoblació d'elefants. Segons el govern, causa desperfectes als cultius dels agricultors i limita les zones de conreu.

La venda de llicències de caça d'elefants proporciona a l'estat milions de dòlars. Des del mes de febrer es permet caçar 7 grups de 10 elefants. El preu inicial és de 16.600 euros per cada unitat. Se n'han venut 60 per més de 2,1 milions d'euros.


La polèmica cacera de Joan Carles I quan encara era rei


Mort misteriosa de centenars d'elefants al delta de l'Okavango, a Botswana
Joan Carles I amb una escopeta davant d'un elefant mort a Botswana

Entre els episodis polèmics de la monarquia espanyola destaca el de Joan Carles I a Botswana. Fa vuit anys i encara era cap d'estat.

Va ser un viatge desafortunat per al monarca. Va anar a caçar elefants, però també va caure durant l'estada al país africà i el van haver d'operar d'un maluc en fracturar-se el cap del fèmur.

Aquell viatge privat destinat a caçar animals va causar rebombori en la societat espanyola fins al punt que l'ara rei emèrit es va veure obligat a demanar disculpes per aquella relliscada. Un dies després d'abandonar l'hospital madrileny on va ser operat, Joan Carles de Borbó demanava perdó amb aquestes tres frases breus que es van fer famoses: "Ho sento molt. M'he equivocat. No tornarà a passar".

Més info a www.ccma.cat
Botswana permet tornar a caçar elefants després d'una prohibició de 5 anys
2020-02-10 (4/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Han venut permís per caçar 60 elefants per 2,1 milions d'euros

https://www.ccma.cat/324/botswana-permet -tornar-a-cacar-elefants-despres-duna-pr ohibicio-de-5-anys/noticia/2989377/

El govern de Botswana ha subhastat llicències de cacera per un total de 70 elefants en 7 districtes del país. És la primera vegada que es podrà caçar elefants al país des que el president Monkgweetsi Masisi va decretar la prohibició de matar-los ara fa 5 anys.

El país argumenta que la caça és necessària perquè hi ha sobrepoblació d'elefants. La població global d'elefants a Botswana ha augmentat de 80.000 la dècada dels 90 a 135.000 al 2010. Avui, representen un terç del total d'exemplars del continent africà.

L'augment de la població, segons el govern, causa desperfectes als cultius dels agricultors i limita les zones de conreu.


Un negoci de més de dos milions d'euros

La venda de llicències de caça d'elefants proporciona a l'estat milions de dòlars ja que Botswana és el país africà que acull més elefants.

En aquesta ocasió s'ha posat a la venda el permís per caçar 7 grups de 10 elefants. El preu inicial és de 16.600 euros per cada unitat. Se n'han venut 60 per més de 2,1 milions d'euros. Adrian Rass, director de la subhasta, declara que l'operació ha estat un èxit.

El portaveu del departament de parcs nacionals ha explicat que els compradors només poden ser empreses registrades al país, que obtenen llicències en àrees restringides i controlades.




Botswana, Zimbàbue, Zàmbia, Namíbia i Sud-àfrica han adoptat polítiques de protecció dels animals els últims anys. Però també concedeixen permisos de cacera per controlar que els animals no afectin la població civil. Neil Fitt, antic cap de l'ONG en defensa del medi ambient Kalahari Conservation Club, argumenta que no veu problema si la caça s'efectua èticament:

"Caçar elefants no serà un estàndard per al desenvolupament sostenible, però alleugereix el conflicte dels camps. No veig problema si la caça es desenvolupa de forma adequada."

En canvi, la fundació africana EMS que treballa per protegir els drets dels animals, i especialment dels elefants, ha criticat la decisió del govern de Botswana: "Vergonya, president Masisi, no ho oblidarem".


EMS Foundation
@emsfoundationsa
#BotswanaTrophyHuntingNation #StopTheKilling SHAME ON YOU President Masisi, we will not forget @GlobalElephants @WildThingsInitv @CBTHunting @EleRhinoMarch @h0t_p0ppy @ste_kenya

Mostra la imatge al Twitter
45
12:41 - 7 de febr. de 2020
Informació i privacitat dels Anuncis del Twitter
59 persones estan parlant sobre això


La mort de Cecil

La mort del lleó Cecil quatre anys enrere per un turista americà a Zimbàbue va reobrir el debat internacional sobre la cacera d'animals al continent africà.


El moviment de protesta per la mort del lleó va acabar aconseguint que alguns països africans imposessin restriccions més severes a la caça i perseguissin els caçadors. L'any passat, Botswana va prohibir l'entrada a dos caçadors que havien matat un elefant i havien intentat amagar-ho.
El país santuari dels elefants a l?Àfrica obre la porta a la caça
2019-03-29 (5/5) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El nou president de Botswana posarà fi a les polítiques de protecció

https://www.ara.cat/internacional/pais-s antuari-elefants-Africa-porta_0_22059794 07.html

Una de les primeres imatges idíl·liques que ens venen al cap quan es parla de l’Àfrica és un elefant sota el sol intens de la sabana. Aquesta postal, però, podria desaparèixer els pròxims anys. Les xifres parlen per si soles: el 1970 hi havia una població d’un milió d’elefants al continent africà. L’any 2014 es va actualitzar el cens i només en quedaven 352.000, un 65% menys. Aquesta situació podria empitjorar encara més a partir d’ara, perquè el nou president de Botswana -país del sud de l’Àfrica considerat el santuari dels elefants- vol promoure la indústria de la caça, i fins i tot proposa convertir els elefants sacrificats en carn enllaunada per a animals domèstics.

L’alarma va saltar després que l’ONG Elephants Without Borders publiqués un informe en què alertava de l’augment de la caça furtiva a Botswana, un país que té un terç de la població total de l’espècie a l’Àfrica. Mike Chase, responsable de la investigació, declara que “els observadors de seguida van detectar un nombre inusualment alt de cadàvers d’elefants”.

Aquesta tendència podria estar relacionada amb l’ascens al poder de Mokgweetsi Masisi, el president de Botswana des del 2018. El seu predecessor, Ian Khama, va aprovar una llei que prohibia la caça comercial al país, però Masisi va arribar a la presidència disposat a desmantellar totes les polítiques impulsades per Khama. Segons fonts del partit de Masisi, el nou govern està decidit a “permetre el creixement de la indústria decaça als safaris”.

Atac a les ONG
El president de Botswana està en contra de les ONG que es dediquen a protegir la fauna del país. Les acusa de només pensar en els animals i no en la població local: “Sembla que aquí [a Botswana] no hi hagi éssers humans. És com si fos un gran zoològic i ells en fossin els guardians”, ha dit Masisi en referència a aquestes associacions.

La legalització de la caça comercial és un dels temes més debatuts a Botswana des de fa anys. Com que és un país amb una gran quantitat d’elefants, hi ha molts problemes de convivència entre aquests animals i la població local. Els pagesos, per exemple, es queixen que els elefants els arrasen els cultius.

Masisi ha adoptat un discurs populista sobre aquest tema, i assegura sovint que el nombre d’elefants ha augmentat dràsticament al país des que se’n va prohibir la caça comercial.

“Un augment de la caça furtiva d’elefants semblant al que es veu avui a Botswana sovint ha anat seguit de grans reduccions en la població d’elefants”, afirma Chase en contradicció amb el discurs del president.

Una tendència que s’ha constatat a tot el continent. Des de l’any 2007 fins al 2014 es calcula que van morir aproximadament 144.000 elefants. Si la caça continua a aquest ritme, en 17 o 18 anys es podria extingir l’espècie al continent. “El risc és molt real si se segueix aquesta tendència”, explica a l’ARA Luis Suárez, responsable d’espècies de WWF.

Al parc de Selous, a Tanzània, per exemple, ja han mort un 90% dels exemplars de l’espècie. “Si no es frena aquesta pèrdua de població tindrem grups d’elefants cada cop més petits, més aïllats i, per tant, més exposats a altres amenaces com malalties o incendis que els poden fer desaparèixer”, diu Suárez.

“Al final només quedaran exemplars d’elefants a Namíbia, Botswana i Sud-àfrica, i llavors els furtius es concentraran allà”, diu l’expert.

La caça furtiva a l’Àfrica alimenta un mercat internacional d’ivori que té els països de l’Àsia com a principals importadors. La Xina va prohibir el comerç d’ivori a tot el país l’any 2018, pressionada pels ecologistes, però el mercat negre continua en aquest país i d’altres del Sud-est Asiàtic. A la Xina, les escultures d’ivori, a més d’una tradició mil·lenària, són un senyal d’estatus i prestigi social. En xinès la paraula ivori és xiangya, que vol dir “dent d’elefant”. Molts xinesos creuen que és possible extreure les banyes dels elefants sense provocar-los la mort. Però res més lluny de la realitat, perquè un quart de les banyes les tenen a dins del crani. Si les extreuen senceres, els animals moren.
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[388] http://BOTSWANA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 18.119.125.135 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis